MENUMENU
  • O mnie
    • Moja metamorfoza
    • Pierwszy raz?
  • Dieta
    • Zdrowe odżywianie
    • Odchudzanie
    • Organizacja w kuchni
    • Fit jadłospisy
  • Trening
    • Dla początkujących
    • Dla osób z nadwagą
    • Jak ćwiczyć?
    • Bieganie
    • Wyzwania treningowe
    • Plany treningowe
    • Pokochaj swoje ciało
  • Przepisy
    • Zdrowe śniadanie
      • Omlety
      • Owsianki
      • Śniadanie na słodko
      • Domowy chleb
      • Z jajkiem
      • Kanapki
      • Pasty do pieczywa
      • Pasztety
      • Szybkie śniadanie
      • Muffiny
      • Naleśniki
      • Tortille
    • Zdrowy obiad
      • Placki
      • Ryby
      • Mięso
      • Bez mięsa
      • Makarony
      • Ryż
      • Kasza
      • Jednogarnkowe dania
      • Pizza
      • Wrapy
      • Wytrawna tarta
      • Szybki obiad
      • Obiad dla początkujących
      • Zdrowy fast food
    • Zdrowe desery
      • Ciasta
      • Ciasteczka
      • Batony
      • Pączki
      • Babeczki
      • Kruche
      • Bezy
      • Deser z owocami
      • Ciasta bez pieczenia
      • Szybki deser
      • Lody
      • Tarta na słodko
      • Wypieki drożdżowe
      • Zdrowe torty
    • Zupy i kremy
      • Pożywne zupy
      • Lekkie zupy
      • Proste kremy
      • Tradycyjne zupy
      • Zupa-krem
      • Tanie zupy
      • Zupy dla dzieci
    • Fit kolacje
      • Domowe pieczywo
      • Warzywa
      • Tosty
    • Lunchbox
    • Do pracy i szkoły
    • Wegetariańskie przepisy
    • Sałatki
      • Warzywne
      • Z mięsem
      • Z rybą
      • Pożywne sałatki
      • Surówki
    • Tanie i szybkie przepisy
    • Fit przekąski
      • Zdrowe przekąski
      • Sosy, polewy, do sałatek
      • Napoje
      • Zdrowe koktajle
    • Przepisy dla dzieci
    • Przepisy dla matek karmiących
  • Okazyjne przepisy
    • Sposób przygotowania posiłku
      • Dla amatorów
      • Gotowanie
      • Gotowanie na parze
      • Pieczenie
      • Smażenie
      • Grillowanie
      • Blendowanie
      • Marynowanie
      • Duszenie
    • Piknik
    • Wielkanoc
    • Karnawał
    • Grill
    • Impreza
    • Boże Narodzenie
    • Tłusty czwartek
    • Sylwester
    • Romantyczna kolacja
    • Walentynki
    • Komunia i chrzest
  • Ciąża
    • Macierzyństwo
    • Dziecko
    • Ciało po ciąży
  • Fit lifestyle
    • Fit motywacja
    • Zdrowe nawyki
  • Darmowe narzędzia
  • Sklep
  • Kontakt
  • Współpraca
Pokolenie Fit
MENUMENU
  • O mnie
    • Moja metamorfoza
    • Pierwszy raz?
  • Dieta
    • Zdrowe odżywianie
    • Odchudzanie
    • Organizacja w kuchni
    • Fit jadłospisy
  • Trening
    • Dla początkujących
    • Dla osób z nadwagą
    • Jak ćwiczyć?
    • Bieganie
    • Wyzwania treningowe
    • Plany treningowe
    • Pokochaj swoje ciało
  • Przepisy
    • Zdrowe śniadanie
      • Omlety
      • Owsianki
      • Śniadanie na słodko
      • Domowy chleb
      • Z jajkiem
      • Kanapki
      • Pasty do pieczywa
      • Pasztety
      • Szybkie śniadanie
      • Muffiny
      • Naleśniki
      • Tortille
    • Zdrowy obiad
      • Placki
      • Ryby
      • Mięso
      • Bez mięsa
      • Makarony
      • Ryż
      • Kasza
      • Jednogarnkowe dania
      • Pizza
      • Wrapy
      • Wytrawna tarta
      • Szybki obiad
      • Obiad dla początkujących
      • Zdrowy fast food
    • Zdrowe desery
      • Ciasta
      • Ciasteczka
      • Batony
      • Pączki
      • Babeczki
      • Kruche
      • Bezy
      • Deser z owocami
      • Ciasta bez pieczenia
      • Szybki deser
      • Lody
      • Tarta na słodko
      • Wypieki drożdżowe
      • Zdrowe torty
    • Zupy i kremy
      • Pożywne zupy
      • Lekkie zupy
      • Proste kremy
      • Tradycyjne zupy
      • Zupa-krem
      • Tanie zupy
      • Zupy dla dzieci
    • Fit kolacje
      • Domowe pieczywo
      • Warzywa
      • Tosty
    • Lunchbox
    • Do pracy i szkoły
    • Wegetariańskie przepisy
    • Sałatki
      • Warzywne
      • Z mięsem
      • Z rybą
      • Pożywne sałatki
      • Surówki
    • Tanie i szybkie przepisy
    • Fit przekąski
      • Zdrowe przekąski
      • Sosy, polewy, do sałatek
      • Napoje
      • Zdrowe koktajle
    • Przepisy dla dzieci
    • Przepisy dla matek karmiących
  • Okazyjne przepisy
    • Sposób przygotowania posiłku
      • Dla amatorów
      • Gotowanie
      • Gotowanie na parze
      • Pieczenie
      • Smażenie
      • Grillowanie
      • Blendowanie
      • Marynowanie
      • Duszenie
    • Piknik
    • Wielkanoc
    • Karnawał
    • Grill
    • Impreza
    • Boże Narodzenie
    • Tłusty czwartek
    • Sylwester
    • Romantyczna kolacja
    • Walentynki
    • Komunia i chrzest
  • Ciąża
    • Macierzyństwo
    • Dziecko
    • Ciało po ciąży
  • Fit lifestyle
    • Fit motywacja
    • Zdrowe nawyki
  • Darmowe narzędzia
  • Sklep
  • Kontakt
  • Współpraca
Pokolenie Fit

Fit blog o zdrowym stylu życia, zdrowe przepisy, odchudzanie

Obiad dla początkującychPieczeniePrzepisyPrzepisy dla dzieciPrzepisy dla matek karmiącychRybySposób przygotowania posiłkuSzybki obiadTanie i szybkie przepisyZdrowy obiad

Ryba zapiekana w sosie jogurtowo-czosnkowym

Pati 3 lipca 2015
Napisane przez Pati 3 lipca 2015

Przyjechałam dziś do domu, wchodzę i czuję ten piękny zapach rybki. Okazało się, że mamuśka zafundowała rybę zapiekaną w sosie śmietanowo-czosnkowym, a specjalnie dla mnie użyła zamienników i zamiast śmietany dała jogurt naturalny. Jedynie co dodała ser żółty, jednak nie na całej rybie więc mogłam sobie wybrać „miejsce” bez sera żółtego. Ogólnie? Zróbcie koniecznie ten obiad! Rozkoszowałam się każdym kęsem- REWELACJA! Zjadłam, najadłam się i moje ukochane uczucie lekkości nadal zostało 🙂

Wiem, że mama czyta mojego bloga, tak więc dziękuję mamo za rewelacyjny obiad! Buziak 🙂

Składniki na pieczoną rybę:

– 50 dag filetów rybnych
– Szklanka jogurtu naturalnego
– Łyżką mąki pełnoziarnistej
– 10 dag żółtego sera (opcjonalnie)
– 3-4 ząbki czosnku (mama dała 3, ale ja bym mogła dodać nawet 5 :D)
– Łyżeczka musztardy
– Łyżeczka ziół prowasalskich
– Pieprz, sól
– Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania pieczonej ryby:

Jogurt naturalny dobrze wymieszać z ziołami, musztardą i roztartym czosnkiem, posolić. Filety wypłukać, osuszyć, posypać solą, pieprzem i na końcu- mąką. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na jasno złoty kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać przygotowanym sosem, posypać startym serem, wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach i zapiekać do chwili, aż ser ładnie się rozpuści. Na załączonym zdjęciu są ziemniaki ugotowane w mundurkach i surówka. Smacznego!

IMG_8248

IMG_8251

IMG_8252

IMG_8253

IMG_8254

IMG_8257

IMG_8259

IMG_8258

IMG_8262

Oceń post

bez mąkizdrowe jedzeniełatwy przepis
10 komentarzy
0
FacebookTwitterPinterestEmail
Pati

poprzedni post
Zupa – krem z pieczarek z prażonym słonecznikiem
następny post
Co jeść w czasie upałów?

To może Ci się spodobać

Co jeść w upały? Najlepsze przepisy na lato

30 czerwca 2022

Fit przepisy na Wielkanoc- co jeść, żeby nie...

15 kwietnia 2022

Pomysły na zdrowe i szybkie obiady- gdzie szukać...

23 marca 2022

Przepis na zdrową sałatkę cezar bez sosu worcestershire

7 marca 2022

Przepis na placuszki daktylowe. Idealny przepis dla dzieci

7 lutego 2022

Najlepszy przepis na fit deser maxi king jednoporcjowy...

3 stycznia 2022

Przekąski na sylwestra – smaczne, zdrowe, szybkie

31 grudnia 2021

Najlepszy i najszybszy przepis na makaron z łososiem...

21 listopada 2021

Co warto kupić w biedronce? Polecane produkty z...

1 listopada 2021

Szybkie przepisy na zdrowe desery. Fit kinder country

20 października 2021

10 komentarzy

Kama 6 lipca 2015 - 21:09

hmm wyglada bardzo apetycznie 😉 mozna wiedziec co to dokladnie za rybka jest??

Odpowiedz
Pati 9 lipca 2015 - 12:12

To były filety z dorsza, ale mogą też być z halibuta 🙂

Odpowiedz
Kama 6 lipca 2015 - 21:11

wyglada apetycznie 😉 mozna wiedziec co to jest dokladnie za rybka??

Odpowiedz
Ola 2 listopada 2015 - 16:11

A czy rybę koniecznie trzeba smażyć? Nie da rady jej w tym sosie upiec? Bo tak zastanawiam się czy mogę się z tego przepisu pozbyć smażenia 😉

Odpowiedz
Pati 4 listopada 2015 - 20:32

Właściwie… czemu nie ? 🙂 Spróbuj, ja w taki sposób eksperymentuje z różnymi rzeczami. Raz wychodzi raz nie. Myślę, że spokojnie możesz spróbować upiec 🙂

Odpowiedz
Nnikka 6 czerwca 2017 - 07:59

Zdecydowanie bez smażenia 🙂
Ostatnio robiłem rybę w sosie serowym i zalałam surową rybę sosem i zapieklam 20 min. Była idealna! Teraz zrobię z sosem śmietanowo czosnkowe jogurtowym 🙂

Odpowiedz
jolka 26 września 2016 - 03:22

czy nie należałoby skorygować, albo nazwę potrawy lub skład w tym przepisie ? W nazwie przepisu jest śmietana, a w składzie jogurt . Poza tym śmietana to , o jakiej zawartości tłuszczu? Dalej – piekarnik nagrzać do jakiej temperatury ?

Odpowiedz
Pati 3 października 2016 - 13:12

Nazwa skorygowana 🙂 Dziękuje za spostrzegawczość. Użyłam jogurtu, mała pomyłka 🙂 Temp 180 stopni

Odpowiedz
Ada 16 grudnia 2016 - 10:23

A czy można użyć jogurtu naturalnego typu greckiego czy musi być tylko taki zwykły naturalny?

Odpowiedz
Pati 18 grudnia 2016 - 12:21

Można użyć jogurtu naturalnego typu greckiego- powinna wyjść smaczniejsza 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz Anuluj

Zapisz moje imię i adres e-mail w tej przeglądarce do następnego komentowania.

Patrycja Sobieska

Zarażam swoim optymizmem i miłością do zdrowego stylu życia, pokazuję, że każdy może osiągnąć swój cel, jaki sobie wymarzy. Jestem trenerem personalnym, skończyłam szkolę z dietetyki, mam kilkanaście zrobionych kursów i cały czas się dokształcam. Miłośniczka, promotorka zdrowego stylu życia jak i motywatorka!

Czego szukasz?

Archiwa

Instagram

…

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube

© Pokolenie Fit 2014 - 2022. Wszystkie prawa zastrzeżone. Polityka cookies