Dodaje obiecany przepis na krem z pieczarek. Robiłam po raz pierwszy i nie sądziłam, że wyjdzie tak dobry. Krem robi się błyskawicznie, jest syty i baaardzo smaczny. Jeśli lubisz smak pieczarek, ten krem z pewnością Ci posmakuje.
Składniki na krem z pieczarek:
– 500 g pieczarek
– 1-2 cebule ( ja dałam 1,5)
– Garść prażonego słonecznika
– bulion warzywny
– Masło (łyżka)
– Jogurt naturalny gęsty (3 łyżki)
Sposób przygotowania kremu z pieczarek:
Bulion warzywny rozpuszczamy w 1 l wrzącej wody, w tym czasie oczyszczamy pieczarki i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażamy na łyżce masła, przez około 10 min od czasu do czasu mieszając. Do bulionu dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą i mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia. Do miseczki przelewamy trochę buliony i mieszamy z jogurtem naturalnym ciągle mieszając. Kiedy będzie jednolity kolor wlewamy z powrotem do garnka z bulionem. Mieszamy. Dodajemy pieprz i sól. Teraz wystarczy wszystko zmiksować- używamy blendera ręcznego, bądź przelewamy do blendera. Po zmiksowaniu mieszamy i koniec 🙂 Po podaniu, można dodać garść prażonego słonecznika.
5 komentarzy
Przepyszna zupa 😉
Jakoś nie przemawia do mnie kostka rosołowa, kompletnie nie używam takich dodatków jak kostki i wegety
Od dzisiaj mój ulubiony krem / ulubiona zupa. Jak zwał tak zwał. Szybko i smacznie. Dużo pieprzu i niebo w gębie 🙂 dzięki
Cieszę się, że mogłam pomóc! 😀
Masz czas spotkac sie na kawę? 😛