Placuszki, wszelkiego rodzaju racuchy, to coś co uwielbiam. Mam sprawdzone przepisy, których nie zmieniam i zawsze wychodzą pysznie. Przy dziecku praktycznie codziennie…
Dla amatorów
-
-
Fit babka drożdżowa idealna na święta wielkanocne! Najważniejsza zasada – zamieniamy mąkę pszenną na orkiszową, która jest dużo zdrowsza, a wypieki na…
-
Uwielbiam naleśniki na słodko, wytrawne, bez niczego. Bardzo długi czas nie potrafiłam ich zrobić, ponieważ wychodziły rozwalone lub nie były zjadliwe. Zawsze…
-
Najczęściej chleb smaruje masłem lub hummusem. Tu niespodzianka, zrobiłam pastę z pieczonego korzenia pietruszki, która jest bardziej treściwa, zdrowsza i pozwala na…
-
Dzisiejszy przepis na ciasto z herbatnikami pełnoziarnistymi na zimno. Pyszne, chrupiące i genialne w smaku! Wersja odchudzona, jeden kawałek zawiera zaledwie 210…
-
W swoim życiu próbowałam mnóstwo serników, jednak ten od babci zawsze najlepiej smakował. Sernik jest idealny dla początkujących. Przepisu bardzo nie zmieniałam,…
-
Z poniższym przepisem poradzi sobie każdy, nawet amator kulinarny. Wystarczy stosować się dokładnie do gramatury i piec w odpowiedniej temperaturze. Fit obwarzanki…
-
Tradycyjna polska kuchnia nie należy do lekkich. Mamy dość ciężką, obfitą i tłustą kuchnię, jednak można co nieco zmienić w tradycyjnych przepisach,…
-
Chleb bananowy to moje odkrycie w ciąży. Przy pierwszym lockdownie praktycznie nie wychodziłam z kuchni i wtedy pierwszy raz zrobiłam chlebek bananowy,…
-
Święta bez pierników to nie święta. Co rok robię pierniczki, które stały się taką samą tradycją jak uszka z barszczem. Mam genialny…