Pudding jaglany występuje u mnie dość często. Świetne, zdrowe, pożywne śniadanie!
Składniki pudding jaglany:
– 6 łyżek kaszy jaglana
– Szklanka mleka 0,5%
– Banan
– Łyżeczka kakao
– Łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania jaglanki:
Kaszę przepłukać pod gorącą wodą. Gotujemy kaszę na mleku przez 15-20 min na małym ogniu, cały czas mieszając. Po 10 min dodać cynamon i kakao i pół banana rozgniecionego widelcem, mieszamy i chwilę trzymamy na ogniu. Gotową kaszę przekładamy do miseczki i dodajemy pokrojonego banana. Smacznego!
4 komentarze
Koniecznie muszę wypróbować, bo uwielbiam takie jedzenie 🙂
wygląda na bardzo pożywny 🙂 lubię kaszę jaglaną bo daje uczucie sytości na bardzo długo
a kasza przed ugotowaniem czy po?
Kasza musi być ugotowana 🙂