Dzisiaj na obiad zrobiłam spaghetti a’la caprese. Jak zapewne zauważyliście jestem maniaczką makaronów! 🙂 Obiad wyszedł PRZEPYSZNY- nie sądziłam, że będzie tak dobry.
Składniki na makaron caprese:
– Makaron pełnoziarnisty
– 2 pomidory
– Pół kulki mozarelli light
– 3 plasterki chudej szynki (opcjonalnie)
– 3 ząbki czosnku
– sól, pieprz, bazylia
Sposób przygotowania makaron caprese:
Makaron ugotuj al dente. Pomidory, szynkę i mozarellę pokrój w kostkę. Na patelnię daj łyżkę oliwy z oliwek, po chwili dodaj pomidory, szynkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Poczekaj kilka minut, aż pomidory ładnie puszczą sok. Dodaj ugotowany makaron razem z mozarellą na patelnię. Wymieszaj. Dodaj sól, pieprz, bazylię (można dodać wcześniej). Wymieszaj i poczekaj kilka minut żeby składniki się ładnie połączyły z makaronem i… KONIEC 🙂 Ekspresowy, dobry obiad gotowy:) SMACZNEGO!
7 komentarzy
mmmmm.. pyszności ! już wiem co jutro zjem na obiad; ) uwielbiam Twoje przepisy!
Cieszę się! Próbowałaś?:) Jak smakowało ?
Obiecująco wygląda 🙂
Bardzo lubię makaron razowy, ale niestety nie jem mięsa, więc w tej wersji moim podmiennikiem byłby tuńczyk:)
Wersja z tuńczykiem brzmi kusząco! Muszę zrobić jakiś makaron/ sałatkę z wykorzystaniem tuńczyka 🙂
Perfekcyjny wpis! Chciałbym mieć pewność, że na tym nie zakończysz :
D
Dziękuje!:) Oczywiście, nie zakończę. Niedługo zacznę pisać regularnie 🙂