Błyskawiczne śniadanie, idealne na I lub II śniadanie. Wyszły bardzo dobre, jednak następnym razem dodam banana. Dobre na ciepło i zimno. Jeden placek to niecałe 100 kcal. Podałam je z syropem daktylowym.
Składniki na omlet z twarogu:
– 250 g twarogu chudego
– 3 jajka
– 3 łyżki mąki żytniej
– 3 łyżki otrębów owsianych
– płaska łyżeczka proszku do pieczenia
– Syrop daktylowy do polania
– słodzik/ksylitol jeśli ktoś lubi słodkie placki (ja nic nie dawałam i wyszły świetne)
Sposób przygotowania omletu z twarogu:
Twaróg przekładamy do miski, dodajemy jajka, mąkę, otręby owsiane, proszek do pieczenia. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia i nakładamy łyżką małe placki w sporych odstępach. Mi wyszły 4 dość duże placki. Pieczemy 20 min w 180 stopniach. Polałam je syropem daktylowym. Smacznego!
2 komentarze
Pysznie wyglądają 😉 zapisuję to sobie 😉
Wyszły świetne, wypróbuj 🙂