Ostatnio dosyć często serwuje sobie na śniadanie jaglankę z różnymi dodatkami. Tym razem zrobiłam nieco inaczej i nie ukrywam, że wyszło smaczniej niż w przepisie poprzednim, który znajdziecie klikając tutaj. Dodając łyżeczkę kakao smak jaglanki jest inny, polecam na śniadanie. Super alternatywa!
Składniki na jaglankę czekoladową:
– 3 łyżki kaszy jaglanej
– Łyżeczka kakao
– 1 szklanka mleka 0,5%
– 1 łyżka miodu
– 2-3 starte jabłka
– Pomarańcz
– Płatki migdałów
Sposób przygotowania jaglanki:
Kaszę przepłukać pod gorącą wodą. Mleko zagotować i dodać kaszę jaglaną. Gotować około 10-15 min, cały czas mieszając. Po 5 minutach dodać łyżkę miodu i łyżeczkę kakao. Gotową kaszę przekładamy do miseczki i dajemy starte jabłko oraz pomarańczę. Posypujemy płatkami migdałów. Smacznego!