Tym razem przedstawiam Wam domowej roboty rafaello z kaszy jaglanej. Smakuje naprawdę dobrze- sama się zaskoczyłam smakiem i faktem, że przypomina sklepowe rafaello. Ta wersja jest zdecydowanie zdrowsza. Kuleczki są efektywne, więc sprawdzą się na małej imprezie, czy jako dodatek do rodzinnego obiadu. Robi się szybko, a efekt jest zaskakujący.
Składniki na fit rafaello:
– Kasza jaglana (3 łyżki)
– Wiórki kokosowe
– Łyżeczka kakao
– 1 szklanka mleka 0,5 %
– 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania rafaello z kaszy:
Kaszę przepłukać pod gorącą wodą. Mleko zagotować i dodać kaszę jaglaną. Gotować około 10-15 min, cały czas mieszając. Po 5 minutach dodać łyżkę miodu i łyżeczkę kakao. Ugotowaną kaszę przestudzić, uformować z nich kulki i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Smacznego!
1 Komentarze
Pomysł super, ale niestety mi coś nie wyszło 🙁 kulki nie chciały się formować, została tylko ciapa