Najszybszy, najwygodniejszy i najlepszy przepis na szybki, zdrowy obiad. Jeśli masz w domu przygotowane wcześniej pesto, to zrobienie obiadu nie licząc ugotowania makaronu zajmie dosłownie 5 min. Jak zapewne wiecie bardzo szanuję swój czas i staram się go maksymalnie ukrócić w kuchni. Mam dni, gdzie potrafię siedzieć w kuchni cały dzień i gotować, ale w tygodniu, po pracy wolę poświęcić wolny czas na coś innego, dlatego w weekendy szaleję w kuchni, a w tygodniu robię 5 minutowe fit obiady! Polecam metodę.
Składniki na makaron z tuńczykiem :
– Makaron tagiatelle 500 g
– Pesto domowej roboty, przepis TUTAJ
– 2 x tuńczyk w puszce
Sposób przygotowania makaronu z tuńczykiem:
Makaron ugotować al dente. Pesto przygotować według przepisy tutaj. Do przygotowania pesto można użyć innych orzechów- nie koniecznie muszą to być fistaszki. Zazwyczaj używam to co mam obecnie w domu, aczkolwiek orzechy ziemne wychodzą najtaniej. Następnie na patelnię wykładamy ugotowany makaron, dodajemy pesto i tuńczyka z puszki. Mieszamy i gotowe. Opcjonalnie można wbić jedno jajko, wtedy makaron jest ładnie „sklejony”.
3 komentarze
Mam pytanie od kiery tuńczyk przestał być rybą? Bo z tego co pamiętam to wege nie jedzą ryb.
Jednak murze przyznać przepis całkiem fajny i prosty w wykonaniu.
U mnie są przepisy dla semiwegetarianów- tam ryby są akceptowalne 🙂
Semiwegetarianie to semiwegetarianie, a nie wegetarianie. Wegetarianie nie jedzą ryb, bo ryba to mięso, i podpisywanie dań z rybą jako wege jest mylące i jednocześnie szkodliwe społecznie. A potem w szpitalu wegetarianie dostają ryby.