Ostatnio mam wenę na pieczenie różnych przekąsek. W taki sposób wymyśliłam batony musli z produktów, które miałam w kuchni. Nie miałam nic więcej oprócz płatków owsianych, a i tak batoniki wyszły przepyszne. Smakowały nawet Piotrkowi. Wiecie, mężczyźnie, który nie jest fanem fit wypieków.
Składniki na fit batony:
– Szklanka płatków owsianych
– 2 banany
– Jajko
– Dużo wiórków kokosowych (dałam z 4-5 garści)
– Dwie duże łyżki miodu
Sposób przygotowania batonów:
Za pomocą blendera zmiksuj dwa banany. Dodaj szklankę płatków owsianych, jajko, wiórki kokosowe i dwie łyżki miodu. Wszystko wymieszaj i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zrób z niego placek w taki sposób, aby masa była w miarę niska. Włóż do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach i piecz przez 25 min. Poczekaj aż wystygnie wtedy pokrój na małe kawałki.
Batony nie były suche, wyszły idealne.
2 komentarze
mniam, zdecydowanie lepsze niż te ze sklepu! jak długo można je przechowywać?
Spokojnie 2-3 dni wytrzymają w szczelnie zamkniętym pojemniku 🙂