Brownie z czerwonej fasoli to alternatywa ciasta mocno kalorycznego brownie. W smaku niewiele się różni od klasycznej wersji, jest mocno czekoladowe i…
Pieczenie
-
-
Mam ten przepis jeszcze z czasów jak byłam w ciąży, wtedy często robiłam tarty różnego rodzaju i jeszcze wszystkich przepisów nie zdążyłam…
-
Ostatnio mam bzika na punkcie różnego rodzaju tart. Próbowałam na słodko, wytrawno, szukałam idealnego przepisu na kruche ciasto. W końcu dopracowałam przepis…
-
Wszyscy lubią placki ziemniaczane! No dobra, prawie wszyscy. Klasyczna wersja jest bardzo tłusta, dlatego można łatwo to zmienić. Placki ziemniaczane z piekarnika…
-
Kopiec kreta to ciasto, które smakuje każdemu. Pyszny biszkopt połączony z bananami i delikatną masą sprawia, że deser jest wprost idealny do…
-
Gwarantuję Wam, że każda osoba, która zrobi tą wersję burrito będzie zachwycona. Przepis jest banalnie prosty, łatwy i niebiańsko smaczny. Uwielbiam wersję…
-
25 maja w Bydgoszczy na Wyspie Młyńskiej odbyła się walka na noże blogerów z całej Polski! To trzecia edycja, która została zrealizowana,…
-
Większość osób ma problem z planowaniem posiłków do pracy. Nie wie jak się za to zabrać, od czego zacząć, jak rozsądnie robić…
-
W dzisiejszych czasach niesamowicie ciężko dostać dobre pieczywo, które posiada tylko cztery składniki: mąkę, wodę, zakwas i sól. Niestety w większości przypadków…
-
Uwielbiam bataty odkąd je odkryłam dość często u mnie goszczą. Tym razem postanowiłam wypróbować faszerowane bataty z rukolą i sosem czosnkowym. Co…