Krem jest niezwykle aromatyczny i smaczny! Zupa, która „sama się robi”. Koniecznie musicie ją wypróbować. Jestem olbrzymią fanką wszelkich kremów, które są sycące i niezwykle zdrowe, ponieważ jesteśmy w stanie „przemycić” dużo warzyw, nawet takich, za którymi nie przepadają nasze rodziny. Krem jest delikatny i nieziemsko smaczny. Znów ląduje na mojej liście ulubionych kremów 🙂
Składniki:
– 4 pory
– 4 ziemniaki średniej wielkości
– 250 g łososia wędzonego
– 2 łyżki masła
– 2 kostki warzywne (domowej roboty bulion)
– sól, pieprz, bazylia
– szczypiorek
Sposób przygotowania:
Pory myjemy i kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pory i ziemniaki. Smażymy do miękkości pora. Do garnka wlewamy litr wody i rozpuszczamy dwie kostki warzywne (własnej roboty- przepis dodam wkrótce). Dodajemy pora i ziemniaki i smażymy do miękkości ziemniaków (około 15 min) od czasu do czasu mieszając. Miksujemy przy użyciu blendera i przyprawiamy: pieprz, bazylia i sól. Dodajemy pokrojony szczypiorek i pokrojonego w kostkę wędzonego łososia. Mieszamy. Smacznego!