Ananas jest numerem jeden, jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej. Jeśli chcesz mieć płaski brzuch polecam na śniadanie odstawić pieczywo i zamienić je na owoce i jogurt naturalny. Z mojej propozycji śniadaniowej równie dobrze można zrobić koktajl, ja jednak pozostałam przy tej wersji. Śniadanie jest ekspresowe, zrobienie go zajęło mi dosłownie kilka minut.
Poza tym pamiętajcie, żeby po przebudzeniu wypić szklankę wody z cytryną. To naprawdę dużo daje!
Kombinujcie i korzystajcie z takich przepisów, one są bardzo lekkie i świetnie wpływają na brzuch, nie powodują wzdęć i człowiek nadal czuje się lekko. Oczywiście, jeśli robisz trening interwałowy, siłowy rano to takie śniadanie w ogóle się nie sprawdzi- nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej ilości energii.
Składniki:
– Jogurt naturalny
– Ananas
– Jabłko
– Otręby owsiane, wiórki kokosowe, cynamon
Sposób przygotowania:
Jabłko i ananas (miałam z puszki, 2 „krążki” wystarczą) obieramy i kroimy w kostkę. Dajemy do miseczki, dodajemy otręby owsiane, zalewamy jogurtem naturalnym i sypiemy wiórki kokosowe i cynamon.
Błyskawiczne, smaczne śniadanie!
12 komentarzy
Właśnie takie śniadania uwielbiam, tylko, że zamiast ananasa dodaję mango, a zamiast jogurty naturalnego grecki. Do tego czasem dodaję też mrożone maliny, jeżyny, borówki i porzeczki i mam pyszne lody! <3
Z mango? Przecież to musi być niedobre…
Dlaczego? Mango jest słodkim owocem 🙂
ZROZUMIANO ! 🙂
Świetne przepisy, właśnie zrobilam pan cakes na 'późne’ śniadanie 😀 ale fajnie by było gdybyś podawała ilość kalorii i makro 🙂
świetna uwaga, fajnie byłoby wiedzieć ile wcina się kalorii 🙂
Będę pamiętać! 🙂
Wygladą smakowicie i do tego zdrowo. Ja już od małego miałem wpajane przez moją mamę że sniadanie to najważniejszy posiłek dnia – coś w tym jest. No bo jak najważniejszy to dlaczego nie zrobić go i super zdrowym 😉
Wygląda super! Mój mąż był zadowolony 🙂
Naprawdę dobrze wygląda 🙂
Dziękuje 🙂
Zamiast ananasa z puszki, wybieram ZAWSZE świeżego. To zdecydowanie zdrowsza i lepsza opcja. Jem codziennie z płatkami owsianymi ( lekko sparzonymi wrzątkiem, żeby nieco zmiękły), ze szczyptą cynamonu i skyrem ekologicznym. Uwielbiam takie śniadanie od wielu lat i chyba zostanie ze mną do końca życia 🙂