Placuszki kakaowe przypominają smakiem słynne ciasto „Murzynek”. Możecie je zjeść z jogurtem naturalnym, konfiturą czy masłem orzechowym. Ja je przygotowałam z konfiturą. Z poniższych porcji wyszło 7 placuszków, gdzie po 2 byłam już najedzona. Smacznego!
Składniki na czekoladowe placuszki:
– 3 jaja
– banan
– 2 spore łyżki płatków owsianych
– łyżeczka cynamonu
– łyżka oliwy z oliwek
– łyżeczka kakao
– wiórki kokosowe
Sposób przygotowania czekoladowych placków:
Jaja wbijamy do miseczki, dodajemy pokrojonego banana, oliwę i cynamon. Miksujemy. Wsypujemy płatki owsiane i kakao, znów miksujemy. Na koniec dodajemy 3 łyżki wiórek kokosowych i mieszamy. Smarujemy patelnię oliwą przy użyciu papieru ręcznikowego, nagrzewamy. Formujemy małe placuszki (3/4 chochli) i smażymy z obu stron.
Smacznego!
6 komentarzy
Chętnie skorzystam z przepisu 😉
Wygląda super, musimy spróbować je zrobić 😉
Zapisuję przepis! 🙂
Genialnie wpasowuje się w moje preferencje smakowe i dietowe 😀
Jak będę miała zachciankę na coś słodkiego to idą w ruch 🙂
świetne placuszki, czasem robimy podobne tylko z kasza niepaloną – bo dla dziecka 😉
Niam ale mi smaka narobiliście 😛
Ale fajnie, że tu trafiłam. Uwielbiam proste przepisy i łatwe dania do przygotowania. Pewnie dzisiaj wypróbuję kakaowe placki – wszystkie składniki w domu są 🙂