Dziś przedstawiam Wam przepis na domowej metody pastę z twarogu z suszonymi pomidorami i bazylią. Świetna alternatywa do pieczywa, zamiast kupnych serków topionych. Pasuje również do wszelkiego rodzaju sałatek! Pastę możecie łączyć z pieczywem, waflem ryżowym lub z czymkolwiek co sobie wymyślicie. Na śniadanie jak znalazł! Przepis jest szybki, smak wyjątkowy. Warto spróbować.
Składniki na pastę do pieczywa:
– 200 g twarogu chudego
– 5-6 suszonych pomidorów
– garść liści świeżej bazylii
– 1-2 ząbki czosnku
– pieprz
– 1-2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania pasty z twarogu:
Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Pasty nie trzeba solić ze względu na suszone pomidory. Uważajcie też z pieprzem, ja trochę z nim przesadziłam 🙂 Smacznego!