Ekspresowa sałatka gotowa w 20 min. Nie żartuje. Nie miałam pomysłu na śniadanie, wykorzystałam wszystkie produkty, które miałam w lodówce i wyszło takie oto smaczne cudo. Warto dodać orzechy, dodaje sałatce niepowtarzalnego smaku. Takim oto sposobem, mam przygotowane II śniadanie do pracy.
Składniki na sałatkę z serem pleśniowym:
– sałata masłowa
– rukola
– ser pleśniowy
– ser feta
– czerwona cebula
– czerwona papryka
– salami
– suszone pomidory
– kilka orzechów laskowych
– sos do sałatki: 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka soku z cytryny, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy,
Sposób przygotowania sałatki:
Sałatę pokroić na kawałki. Paprykę, Ser pleśniowy, ser feta, salami, suszone pomidory pokroić w kostkę, a czerwoną cebulę w piórka. Wszystko razem wymieszać, dodać kilka orzechów laskowych i zalać sosem.
Idealna sałatka na II śniadanie, przekąskę.
2 komentarze
Masz na myśli ser pleśniowy typu camembert/brie, tak? Myślę, że z Gorgonzolą mogłoby smakować też ciekawie. Szukałem dania do wzięcia na kajaki na Pilicę w weekend, już znalazłem!
Tak, ser pleśniowy camembert. Jakikolwiek nie dasz do tej sałatki i tak wyjdzie świetna 🙂 Super, że skorzystałeś z mojego przepisu! Cieszę się:-)