Dzisiejszy obiad wymyślił mój luby. Uwielbiam rybki, a to danie szczególnie przypadło mi do gustu. Pstrąg w połączeniu z batatami daje niepowtarzalny smak i nasyci Wasze kubki smakowe. Danie nie jest skomplikowane i szybko się je robi. Jeśli lubisz ryby, koniecznie spróbuj 🙂 Jest zdrowe i smaczne, a o to w tym chodzi. Do rybki można dodać czosnek, o którym my zapomnieliśmy 🙂
Składniki na fit pstrąga:
– 2 pstrągi
– cytryna
– świeży koper
– 4 łyżki masła
– pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy
– bataty
– folia aluminiowa
Sposób przygotowania pieczonego pstrąga:
Bataty obieramy, myjemy i kroimy w słupki, bądź w kostkę. Gotowe bataty kładziemy na folii aluminiowej i przyprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołowym ORAZ ODROBINĄ miłości 🙂 Zawijamy w folię aluminiową. Teraz czas na pstrąga. Rybkę należy dokładnie umyć i przyprawić pieprzem cytrynowym i ziołowym. Do środka każdej ryby wkładamy 2 łyżki masła, 2-3 plasterki cytryny i kilka gałązek koperku. Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię aluminiową. Bataty razem z pstrągiem wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 25-30 min. Smacznego!
2 komentarze
Pięknie to wygląda. Nie jestem zwolennikiem ryb, ale takiego świeżego pstrąga z masełkiem to chyba każdy by zjadł. Musze kiedyś wypróbować przepis 🙂
Koniecznie spróbuj i daj znać czy smakowało! 🙂