Tagiatelle z pesto i tuńczykiem. Fit wege 3/5 (2)

IMG_4889

Najszybszy, najwygodniejszy i najlepszy przepis na szybki, zdrowy obiad. Jeśli masz w domu przygotowane wcześniej pesto, to zrobienie obiadu nie licząc ugotowania makaronu zajmie dosłownie 5 min. Jak zapewne wiecie bardzo szanuję swój czas i staram się go maksymalnie ukrócić w kuchni. Mam dni, gdzie potrafię siedzieć w kuchni  cały dzień i gotować, ale w tygodniu, po pracy wolę poświęcić wolny czas na coś innego, dlatego w weekendy szaleję w kuchni, a w tygodniu robię 5 minutowe fit obiady! Polecam metodę.

Składniki:

Makaron tagiatelle 500 g

Pesto domowej roboty, przepis TUTAJ

2 x tuńczyk w puszce

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente. Pesto przygotować według przepisy tutaj. Do przygotowania pesto można użyć innych orzechów- nie koniecznie muszą to być fistaszki. Zazwyczaj używam to co mam obecnie w domu, aczkolwiek orzechy ziemne wychodzą najtaniej. Następnie na patelnię wykładamy ugotowany makaron, dodajemy pesto i tuńczyka z puszki. Mieszamy i gotowe. Opcjonalnie można wbić jedno jajko, wtedy makaron jest ładnie „sklejony”.

IMG_4888

IMG_4879

IMG_4883

IMG_4885

IMG_4886

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *