Fit omlet na słodko – jak zrobić do szkoły lub pracy? 5/5 (2)

aa20190505_083340aa

Niedziela to dla mnie dzień pysznych śniadań, gdzie nigdzie nie muszę się spieszyć, dlatego dziś przygotowałam omlet na słodko! Jeśli do tej pory wychodziły Ci płaskie, suche i nie puszyste omlety to dobrze trafiłeś! Ten omlet jest puszysty, pyszny, sycący i małokaloryczny. Uwielbiam różnorodność omletów, gdzie są dobre na ciepło jak i zimno, co sprawia, że jest to uniwersalne danie, które można zabrać ze sobą do pracy czy szkoły.

 

Składniki:

– 2-3 jajka (dałam dwa duże z naturalnego chowu)

– 2 łyżki mąki kukurydzianej (ok. 20-30 g)

– banan

– kiwi

– winogrono

Sposób przygotowania:

Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki: banan, jajka i mąkę. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelnię i wlewamy przygotowaną masę. Przykrywamy patelnię. Smażymy na małym ogniu. Trzeba pilnować, żeby omlet się nie przypalił. Ma być piękny złocisty kolor. Po kilku minutach przewracamy. W tym czasie obieramy i kroimy kiwi i winogrono.

Można dodawać z innymi dodatkami typu masło orzechowe, dżem, syrop klonowy. Kwestia wyboru, u mnie dziś zagościły same owoce.

aa20190505_083336aa

aa20190505_083215aa

aa20190505_083207aa

 

 

 

Oceń post

Pati

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *