Kasza bulgur po meksykańsku No ratings yet.

img_2815

Oto przepis na samo robiące się danie. Dobra alternatywa, gdy jesteśmy bardzo mocno zabiegani. To danie jest niezwykle aromatyczne i zdrowe. Kasza bulgur jest moją ulubioną kaszą, jest bardziej pożywna niż ryż i kuskus. Posiada więcej błonnika, witamin i minerałów. Jak dla mnie jest najsmaczniejszą kaszą z wszystkich, które jadłam :-) Ma bardzo niski indeks glikemiczny! Idealny pomysł dla osób odchudzających się! Parówki wegetariańskie są w 100% zdrowe, ale pamiętajcie, żeby czytać ich skład! Nie wiem czy są dostępne w PL (przepis jeszcze z Holandii), ale śmiało możecie je pominąć lub zastąpić czymś innym.

Składniki:

– Kasza bulgur (2 torebki)
– Mieszanka meksykańska mrożona
– Parówki wegetariańskie
– Pomidorki koktajlowe
– oliwa z oliwek – łyżka
– pieprz, sól, tymianek, bazylia, oregano (wedle uznania, ulubione przyprawy)

Sposób przygotowania:

Na początek gotujemy kaszę bulgur według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie na patelnię rozgrzewamy oliwę z oliwek i wysypujemy naszą mieszankę meksykańską. Przykrywamy i dusimy. Po rozmrożeniu warzyw, dodajemy kaszę bulgur, i parówki wege. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy. Pomidorki kroimy na pół i na sam koniec układamy je bezpośrednio na talerzu. Podawać z rukolą. Smacznego!

img_2814

img_2817

img_2818

img_2820

img_2821

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *