Krem z kalafiora No ratings yet.

img_7766

Mam dla Was kolejny hicior, który będzie u mnie gościć zdecydowanie częściej. Krem wyszedł bardzo smaczny, a smak kalafiora nie był o dziwo, aż tak mocno wyczuwalny. Krem jest delikatny i mega aromatyczny dzięki koperkowi, więc nie zapomnijcie go dodać.

Składniki:

– 1 l bulionu warzywnego
– 450 g kalafiora (mrożony lub świeży)
– 2 ziemniaki
– marchew
– por (biała część)
– cebula
– koperek
– gałka muszkatałowa, sól, pieprz,

Sposób przygotowania:

Bulion gotujemy przy użyciu domowej kostki rosołowej (przepis TUTAJ). Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Gdy woda się zagotuje wrzucamy warzywa do bulionu. Gotować około 20 min do czasu, aż warzywa będą miękkie. Miksujemy przy użyciu blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawiamy sól, pieprz, gałka muszkatałowa i dodajemy pokrojony świeży koperek. Mieszamy.

img_7767

img_7770

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *