Frytki z marchewki No ratings yet.

img_3985

Uwielbiam pieczone warzywa, jednak marchewki w tym temacie są zdecydowanie najlepsze. Idealny pomysł na przekąskę, czy kolacje. Do frytek można zrobić sos czosnkowy lub ziołowy. Najzabawniejsze jest to, że gdybym miała wybierać frytki z ziemniaków czy marchewki, wybrałabym zdecydowanie z marchewki. Smak jest obłędny! Taka kolacja będzie u mnie zdecydowanie częściej gościć.

Składniki:

156 kcal, 1,57 g białka, 10 g tłuszczu, 16 g węglowodany

– 3 duże marchewki
– łyżka soku z cytryny
– tymianek
– koperek świeży

Sposób przygotowania:

Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Marchewki skrapiamy sokiem z cytryny i łyżką oliwy z oliwek. Przyprawiamy tymiankiem i świeżym koperkiem. Wkładamy do piekarnika na około 20-30 min.

img_3977

img_3979

img_3983

img_3984

img_3985

img_3986

Oceń post

Pati

4 Comments

  1. Widziałam na innych stronach takie fryteczki z różnych warzyw, ale szczerze mówiąc nie mogę się do nich przekonać

  2. Podobno miał najwięcej km przebiegniętych w pierwszej połowie. 15 kwietnia jest półmaraton w Poznaniu, może się wykazać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *