Sałatka z rozpływającym się camembertem

img_2950

Przepis ekspresowy, czyli taki jak lubię. W dzisiejszych czasach wszystko robimy na szybko, na „już”, dlatego wybieram takie dania, które zajmują maksymalnie mało czasu, a są obłędne w smaku. Prosiliście mnie o wypisywanie kaloryczności i makroskładników, dlatego też to uczynię.

CAŁOŚĆ: 316 kcal: 11 g białka, 2 g węglowodanów, 29 g tłuszczu

Danie wbrew pozorom ma mało kalorii, jednak jeśli popatrzymy na makroskładniki to zawiera najwięcej tłuszczu. Co z tego? Nie dajmy się zwariować, jeśli danie jest pyszne to czasami można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa!

Składniki:

– 50 g mix sałat

– 60 g sera camembert naturalny

– 20 g pomidorów (dwie łyżki)

– 10 g oliwy z oliwek (1 łyżka)

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania jest banalnie prosty, a mianowicie do misieczki nakładamy mix sałat, dodajemy pokrojonego pomidora, skrapiamy łyżką oliwy z oliwek. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni, wkładamy do niego camemberta (przekrojony wzdłuż) pieczemy 5-10 min, do czasu gdy ser nie będzie lekko zarumieniony i dodajemy na naszą sałatkę. Idealny posiłek na 2 śniadanie do tego smakuje NIESAMOWICIE! :)

Uwielbiam proste i szybkie dania!

img_2950

img_2958

 

Pati

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *