Tagiatelle z szynką Szwarcwaldzką i brokułami w sosie blue No ratings yet.

img_2701

Obiad z cyklu „wykorzystam to co mam w lodówce” i padło na makaron z szynką Szwarcwaldzką i brokułami. Obiad wyszedł świetny! Dodaje tylko przepisy, które naprawdę mi wyjdą i są mega smaczne- tak było i tym razem.

Składniki:

– Makaron tagiatelle pełnoziarniste

– Ser pleśniowy blue

– Szynka szwarcwaldzka

– Brokuł

– Mleko (nie miałam jogurtu, ale śmiało możecie zamienić)

– Sól, pieprz, 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Gotujemy makaron wedle instrukcji. Na patelnie wlewamy mleko (+/- 150 ml) dodajemy pokrojony w kostkę ser pleśniowy i rozpuszczamy go (całkiem się nie rozpuści na początku, ale po wymieszaniu z makaronem będzie ok). Dodajemy szynkę szwarcwaldzką pokrojoną w paski i brokuł. Mieszamy i trzymamy chwilę na ogniu. Dodajemy pieprz, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy wszystko ładnie się połączy, dodajemy makaron i mieszamy. Trzymamy kilka minut na ogniu. Smacznego!

img_2701

img_2699

img_2700

img_2702

img_2706

Oceń post

Pati

4 Comments

  1. Sama często kupuję szynkę szwarcwaldzką i nie wiem pozniej jak ja wykorzystać. Teraz spróbuje Twojego przepisu. Lubię coś z niczego

  2. Siedzę sobie głodna, a tu takie rarytasy ;p spróbuję na pewno, wygląda swietnie, a ja uwielbiam takie rzeczy 😉

  3. Uwielbiam dania z makaronem. Bardzo prosty przepis, z którego myślę że w najbliższym czasie skorzystam :) Dziękuję za inspirację. :)
    Pozdrawiam. 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *