Chrupiące placuszki twarogowe w panierce No ratings yet.

img_2408

Kolejna propozycja śniadaniowa. Szybka, smaczna, zdrowa. Smak placuszków jest naprawdę genialny, jednak nie radzę robić takich śniadań zbyt często, ze względu na fakt, że zawiera mąkę- jest to mąka kukurydziana, ale lepiej i tak ją ograniczyć do minimum.

Placuszki wyszły chrupiące z delikatnym rozpływającym się serkiem twarogowym. Podałam z sosem jogurtowym.

Składniki:

– Pół kostki twarogowej półtłustej

– Jajko

– 2-3 łyżki mąki kukurydzianej (+2 łyżki do obtoczenia placków)

– Czerwona cebula (mała)

– Szczypiorek

– Ząbek czosnku, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść za pomocą widelca, dodać jajko, mąkę i wymieszać. Konsystencja ma być gęsta, nie rozpadająca się, tak żeby obtoczyć jeszcze w mące. Cebulkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wymieszać, uformować placuszki, obtoczyć w mącę i usmażyć na złoto z obu stron.

img_2395

img_2397

img_2402

img_2407

img_2408

Oceń post

Pati

2 Comments

    • Nie próbowałam, aczkolwiek jak dasz inną to też wyjdzie tylko zmieni się zapewne nieco smak :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *