Pudding jaglany z bananem No ratings yet.

img_2303

Pudding jaglany występuje u mnie dość często. Świetne, zdrowe, pożywne śniadanie!

Składniki:

– 6 łyżek kaszy jaglana

– Szklanka mleka 0,5%

– Banan

– Łyżeczka kakao

– Łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Kaszę przepłukać pod gorącą wodą. Gotujemy kaszę na mleku przez 15-20 min na małym ogniu, cały czas mieszając. Po 10 min dodać cynamon i kakao i pół banana rozgniecionego widelcem, mieszamy i chwilę trzymamy na ogniu. Gotową kaszę przekładamy do miseczki i dodajemy pokrojonego banana. Smacznego!

img_2299

img_2300

img_2301

img_2303

Oceń post

Pati

4 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *