Pierś z indyka w marynacie musztardowej No ratings yet.

IMG_1490

Kilka dni temu robiłam „fit” tortillę. Do tortilli użyłam piersi z indyka i wyszła znakomicie. Soczysta, smaczna, miękka naprawdę dobra! Postanowiłam osobno podzielić się tym przepisem.

Składniki:

Sposób przygotowania:

– 500 g piersi z indyka

– 3-4 ząbki czosnku

– cebula

– 3 liście laurowe

– Marynata: 4 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soli himalajskiej, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka tymianku, jedna łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki marynaty wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Pierś z indyka umyj, osusz papierem ręcznikowym. Każdą pierś natrzyj z każdej strony marynatą i odłóż do lodówki minimum na godzinę- najlepiej na całą noc, jeśli masz taką możliwość. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego/papier do pieczenia połóż gotowe piersi z indyka i dodaj na nie liście laurowe, obrane ząbki czosnku i cebulę pokrojoną w talarki. Włóż do nagrzanego piekarnika na około 30 min (trzeba sprawdzać). W czasie pieczenia podlej mięso kilkakrotnie przygotowaną marynatą. Smacznego!

IMG_1487

IMG_1490

IMG_1491

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *