Dietetyczne pieczone banany. No ratings yet.

IMG_1443

Przepis na banalnie szybki, fit deser. Świetny pomysł, jeśli ktoś ma ochotę na coś słodkiego:-)

Składniki:

– 2 banany

– miód

– kakao

– sok z cytryny

– wiórki kokosowe

– orzechy włoskie

– migdały

Sposób przygotowania:

Banany obieramy ze skórki i nacinamy wzdłuż. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy miód (nie za dużo, nie za mało). Sypiemy wiórkami kokosowymi i odrobiną kakao (następnym razem odpuszczę kakao, Wam polecałabym nie go nie dodawać). Każdą połówkę owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanego do 160 stopni 7-8 minut.  Po wyjęciu dekorujemy orzechami włoskimi uprażonymi wcześniej na patelni i płatkami migdałów. Jeśli daliście za mało miodu, możecie jeszcze użyć miodu.

IMG_1438

IMG_1439

IMG_1440

IMG_1441

IMG_1443

IMG_1445

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *