Domowe batoniki musli fit z bananem No ratings yet.

IMG_0915

Ostatnio mam wenę na pieczenie różnych przekąsek. W taki sposób wymyśliłam batony musli z produktów, które miałam w kuchni. Nie miałam nic więcej oprócz płatków owsianych, a i tak batoniki wyszły przepyszne. Smakowały nawet Piotrkowi. Wiecie, mężczyźnie, który nie jest fanem fit wypieków.

Składniki:

– Szklanka płatków owsianych

– 2 banany

– Jajko

– Dużo wiórków kokosowych (dałam z 4-5 garści)

– Dwie duże łyżki miodu

Sposób przygotowania:

Za pomocą blendera zmiksuj dwa banany. Dodaj szklankę płatków owsianych, jajko, wiórki kokosowe i dwie łyżki miodu. Wszystko wymieszaj i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zrób z niego placek w taki sposób, aby masa była w miarę niska. Włóż do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach i piecz przez 25 min. Poczekaj aż wystygnie wtedy pokrój na małe kawałki.

Batony nie były suche, wyszły idealne.

IMG_0907

IMG_0908

IMG_0909

IMG_0910

IMG_0915

IMG_0917

IMG_0920

IMG_0921

 

Oceń post

Pati

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *