Jaglanka ze startym jabłkiem i kakao No ratings yet.

IMG_0893

Ostatnio dosyć często serwuje sobie na śniadanie jaglankę z różnymi dodatkami. Tym razem zrobiłam nieco inaczej i nie ukrywam, że wyszło smaczniej niż w przepisie poprzednim, który znajdziecie klikając tutaj. Dodając łyżeczkę kakao smak jaglanki jest inny, polecam na śniadanie. Super alternatywa!

Składniki:

– 3 łyżki kaszy jaglanej

– Łyżeczka kakao

– 1 szklanka mleka 0,5%

– 1 łyżka miodu

– 2-3 starte jabłka

– Pomarańcz

– Płatki migdałów

Sposób przygotowania:

Kaszę przepłukać pod gorącą wodą. Mleko zagotować i dodać kaszę jaglaną. Gotować około 10-15 min, cały czas mieszając. Po 5 minutach dodać łyżkę miodu i łyżeczkę kakao. Gotową kaszę przekładamy do miseczki i dajemy starte jabłko oraz pomarańczę. Posypujemy płatkami migdałów. Smacznego!

IMG_0876

IMG_0877

IMG_0879

IMG_0880

IMG_0882

IMG_0883

IMG_0884

IMG_0892

IMG_0893

IMG_0894

IMG_0895

 

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *