Domowe rafaello fit z kaszy jaglanej No ratings yet.

IMG_0906

Tym razem przedstawiam Wam domowej roboty rafaello z kaszy jaglanej. Smakuje naprawdę dobrze- sama się zaskoczyłam smakiem i faktem, że przypomina sklepowe rafaello. Ta wersja jest zdecydowanie zdrowsza. Kuleczki są efektywne, więc sprawdzą się na małej imprezie, czy jako dodatek do rodzinnego obiadu. Robi się szybko, a efekt jest zaskakujący.

Składniki:

– Kasza jaglana (3 łyżki)

– Wiórki kokosowe

– Łyżeczka kakao

– 1 szklanka mleka 0,5 %

– 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Kaszę przepłukać pod gorącą wodą. Mleko zagotować i dodać kaszę jaglaną. Gotować około 10-15 min, cały czas mieszając. Po 5 minutach dodać łyżkę miodu i łyżeczkę kakao. Ugotowaną kaszę przestudzić, uformować z nich kulki i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Smacznego!

IMG_0906

IMG_0896

IMG_0897

IMG_0898

IMG_0899

IMG_0901

IMG_0902

IMG_0903

Oceń post

Pati

One Comment

  1. Pomysł super, ale niestety mi coś nie wyszło :( kulki nie chciały się formować, została tylko ciapa

Pozostaw odpowiedź KamiKarpi Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *