Kuskus z warzywami na ciepło No ratings yet.

IMG_0558

Kuskus z warzywami to pożywne danie, świetne na ciepło i zimno, lekkie i zdrowe. Kuskus sam w sobie jest smaczny, dodając warzywa, ząbki czosnku i przyprawy zapewnisz sobie szybki, zdrowy obiad. Idealny posiłek na upały.

Składniki:

– kuskus

– marchewka

– kukurydza

– papryka

– pomidory

– 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Kaszę przygotuj tak jak na opakowaniu. Zalej gorącą wodą w stosunku 1:1. Warzywa umyj, obierz i pokrój na drobno. Oliwę z oliwek rozgrzej na patelni, dodaj warzywa. Duś na wolnym ogniu podlewając wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, przyprawy; tymianek, oregano, pieprz ziołowy, cytrynowy, sól. Przez 10 min duś pod przykryciem na wolnym ogniu. Wyciągnij ziele angielski i liść laurowy, dodaj kaszę kuskus i wymieszaj. Dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Duś przez kilka minut. Gotowe.

Dodatkowo do takiego dania, możesz zrobić sos czosnkowy. Do jogurtu naturalnego dodaj kilka ząbków czosnku, sól i pieprz. Wymieszaj.

Zapraszam na FACEBOOKA i INSTAGRAM.

 

IMG_0554

IMG_0555

IMG_0556

IMG_0557

IMG_0558

IMG_0562

IMG_0564

IMG_0576

IMG_0577

IMG_0580

 

 

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *