Sałatka z serem pleśniowym, fetą i suszonymi pomidorami No ratings yet.

IMG_0515

Ekspresowa sałatka gotowa w 20 min. Nie żartuje. Nie miałam pomysłu na śniadanie, wykorzystałam wszystkie produkty, które miałam w lodówce i wyszło takie oto smaczne cudo. Warto dodać orzechy, dodaje sałatce niepowtarzalnego smaku. Takim oto sposobem, mam przygotowane II śniadanie do pracy.

Składniki:

– sałata masłowa

– rukola

– ser pleśniowy

– ser feta

– czerwona cebula

– czerwona papryka

– salami

– suszone pomidory

– kilka orzechów laskowych

– sos do sałatki: 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka soku z cytryny, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy,

Sposób przygotowania:

Sałatę pokroić na kawałki. Paprykę,  Ser pleśniowy, ser feta, salami, suszone pomidory pokroić w kostkę, a czerwoną cebulę w piórka. Wszystko razem wymieszać, dodać kilka orzechów laskowych i zalać sosem.

Idealna sałatka na II śniadanie, przekąskę.

IMG_0508

IMG_0509

IMG_0511

IMG_0515

IMG_0517

IMG_0518

IMG_0522

 

 

Oceń post

Pati

2 Comments

  1. Masz na myśli ser pleśniowy typu camembert/brie, tak? Myślę, że z Gorgonzolą mogłoby smakować też ciekawie. Szukałem dania do wzięcia na kajaki na Pilicę w weekend, już znalazłem!

    • Tak, ser pleśniowy camembert. Jakikolwiek nie dasz do tej sałatki i tak wyjdzie świetna :-) Super, że skorzystałeś z mojego przepisu! Cieszę się:-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *