Spaghetti a’la caprese z pomidorami, mozarellą i bazylią No ratings yet.

Dzisiaj na obiad zrobiłam spaghetti a’la caprese. Jak zapewne zauważyliście jestem maniaczką makaronów! :) Obiad wyszedł PRZEPYSZNY- nie sądziłam, że będzie tak dobry. 

Składniki:

– Makaron pełnoziarnisty

– 2 pomidory

– Pół kulki mozarelli light

– 3 plasterki chudej szynki (opcjonalnie)

– 3 ząbki czosnku

– sól, pieprz, bazylia

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj al dente. Pomidory, szynkę i mozarellę pokrój w kostkę.  Na patelnię daj łyżkę oliwy z oliwek, po chwili dodaj pomidory, szynkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Poczekaj kilka minut, aż pomidory ładnie puszczą sok. Dodaj ugotowany makaron razem z mozarellą na patelnię. Wymieszaj. Dodaj sól, pieprz, bazylię (można dodać wcześniej). Wymieszaj i poczekaj kilka minut żeby składniki się ładnie połączyły z makaronem i… KONIEC :) Ekspresowy, dobry obiad gotowy:) SMACZNEGO!

IMG_9011

IMG_9014

IMG_9015

 

 

IMG_9019

IMG_9022

IMG_9026

IMG_9027

IMG_9028

IMG_9029

IMG_9030

IMG_9035

 

 

IMG_9042

 

Oceń post

Pati

7 Comments

Pozostaw odpowiedź Aśka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *