Pieczony łosoś z batatami i sałatką No ratings yet.

Dzisiejsza propozycja- Pieczony łosoś z batatami i surówką. Obiad jest bardzo zdrowy i smaczny. Idealny na romantyczną kolację- drogie Panie zaskoczcie swoich mężczyzn a zobaczycie, że będą zachwyceni smakiem! Przygotowanie tego dania nie jest czasochłonne, zajmuje około 40 min spędzonych głównie na czekaniu, aż rybka i bataty zrobią się w piekarniku.

Składniki:

– Świeży łosoś ok. 400 g

– Bataty 1 kg

– Pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy

– Sałatka/surówka

Sposób przygotowania:

Bataty obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Przygotowane bataty kładziemy na folii aluminiowej, przyprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołowym. Zwijamy w folię aluminiową. Łososia myjemy, osuszamy. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym, możemy skropić cytrynką. Łososia szczelnie zawijamy w folię. Bataty i łososia wkładamy do nagrzanego piekarnika w 180 stopniach na 25-30 min. Do batatów przygotowujemy sałatkę/surówkę wedle uznania. Szybkie, nieziemsko smaczne danie :)

IMG_7059

IMG_7062

IMG_7070

IMG_7072

IMG_7073

IMG_7074

IMG_7075

IMG_7076

IMG_7078

IMG_7079

IMG_7080

IMG_7081

Oceń post

Pati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *